top of page

Loopbaanonderzoek

Het meest uitgebreide loopbaancoachingstraject waarbij we in de eerste sessies gaan kijken wat jouw kwaliteiten, drijfveren, uitdagingen en valkuilen zijn en je jezelf beter leert kennen. Daarna gaan we aan de slag met jouw missie, we onderzoeken van A-Z wat jouw ideale functie is en welke werkomgeving hierbij past. We vertalen dit naar concrete acties om uiteindelijk je doel te behalen.

​

Bij een loopbaanonderzoek is het aantal sessies op indicatie en duurt gemiddeld 6-9 maanden.

Marloes Jessurun Fotografie-18.jpg

Inhoud traject (op basis van wat nodig is):

  • Verliesverwerking: rouw- en verlieservaringen kunnen grote invloed hebben op jouw functioneren in jouw werk. Rouw en verlies werpen je terug op vragen als; wie ben ik en wie ben ik in de ogen van de ander?

  • Verdiepende oriëntatie: deze fase faciliteert een diepgaand zelfonderzoek om vervolgens op bewust en onbewust niveau oude patronen los te laten om zo open te staan voor verandering. Het resultaat is dat je meer zelfinzicht en zelfvertrouwen krijgt. Daarnaast ontdek je wat je drijfveren zijn, welke waarden voor jou belangrijk zijn en waar jij voor staat. Kortom antwoorden te vinden op de vraag: Wie ben ik?    

  • Richting bepalen: in deze fase richten we de blik op de toekomst: ‘Welke functies, taken en organisaties passen bij jou en geven energie? Welke richting kun je op en waar zie je jezelf werken?’ Wordt er wel of niet gekozen voor het huidige beroep. De uitkomsten van dit onderzoek vatten we samen in een zoekprofiel. De vragen ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’ komen hier uitgebreid aan de orde.

  • Marktverkenning: een goede manier om een eerste indruk te krijgen van een organisatie, de functie en de mensen die daar werken is via een oriënterend (netwerk) gesprek. In dit gesprek streef je er hoofdzakelijk naar zoveel mogelijk informatie over de baan en organisatie te verzamelen. De uitkomsten van de marktverkenning resulteren in een bewuste keuze en uiteindelijk in een loopbaandoel en een stappenplan om dit doel te bereiken.

  • Marktbenadering: in deze fase richten we de aandacht op het aanscherpen van het CV, het opstellen/verfijnen van jouw LinkedIn profiel, opzetten van je eigen netwerkplan, oefenen presentatievaardigheden, het analyseren van de arbeidsmarkt en vacatureanalyse. Jij stippelt de route uit en stelt de strategie vast waarmee het doel wordt bereikt.

  • Jij aan zet! Nu ben jij aan zet! Met coaching en actieve ondersteuning om het gekozen doel te realiseren: met hernieuwde energie aan het werk in de toekomstige baan! Gebruik maken van je netwerk, eventueel ervaring opdoen via proefstages of vrijwilligerswerk.

  • Begeleiding in startfase: wanneer je van start bent gegaan in een nieuwe werkomgeving, bied ik je de mogelijkheid om in een aantal gesprekken stil te staan bij de veranderingen en hoe daar adequaat mee om te gaan.

 

Na 6-9 maanden:

  • Heb jij een beter beeld van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt; welke kwaliteiten en competenties je wilt gebruiken in je volgende stap; welke waarden en drijfveren leidend zijn voor jou.

  • Heb jij ontdekt waar je gelukkig van wordt en waar je voor wilt gaan; hoe je je passie kunt volgen in jouw loopbaan.

  • Ben je in staat om keuzes te maken omdat je nu weet wat je echt wilt en wat voor jou belangrijk is. 

  • Kun je je sterker presenteren in je CV; je weet wat jouw oplossing is die je te bieden hebt en hoe je je hiermee onderscheidt in je CV. 

  • Kun je een sterk LinkedIn-profiel presenteren; de lezer weet wie je bent en wat je te bieden hebt en is nieuwsgierig naar jou.

  • Vind je het vanzelfsprekend om je netwerk uit te breiden, te benaderen en vind je het zelfs leuk om netwerkgesprekken te voeren; dit levert je heel veel op!

  • Heb je voldoende zelfvertrouwen om je te kunnen presenteren in een netwerkgesprek of job interview; je weet hoe je een dialoog kunt voeren als volwaardige gesprekspartner. 

  • Kun je werk vinden wat helemaal in lijn is met jouw verwachtingen!

bottom of page