top of page
Zoeken

Dromen, durven, doen!

Soms komt het leven met uitdagingen die ons dwingen om onze koers opnieuw te bepalen. Dat was precies wat er gebeurde met een bescheiden creatieve dame die ik mocht begeleiden. Ze had jaren geleden een grafische opleiding gevolgd en haar hart en ziel erin gestoken, maar ondanks haar inzet was er op dat moment geen werk te vinden in haar vakgebied. Na vele sollicitaties besloot ze ander (meer repeterend) werk aan te nemen. Het werk was acceptabel, maar de passie ontbrak volledig. Na een aantal jaar merkte ze dat ze steeds meer fysieke en mentale signalen kreeg, de koek was op.


Het was op een van onze gesprekken dat ik haar de vraag stelde: "Wat zou je het liefste doen? Wat is jouw wens?" Ze keek me bedenkelijk aan. "Mijn creativiteit weer inzetten, iets willen ontwerpen/vormgeven, iets met mijn opleiding willen doen," antwoordde ze aarzelend. Ze aarzelde omdat ze dacht dat dit voor haar een afgesloten hoofdstuk was en toch vond ik hier de opening.


"Oké," zei ik, "laten we hier dan jouw stip op de horizon zetten." Een voorzichtige

glimlach verscheen op haar gezicht.


Eenmaal de stip gezet, kwamen de beren op de weg. Ze wist dat ze obstakels zou tegenkomen. Ze zou moeten uitleggen waarom ze een tijdje uit het vak was geweest, ze zou haar zelfvertrouwen weer moeten opbouwen om de concurrentie aan te kunnen. Maar toch besloot ze haar droom na te jagen. Ze begon met het bijwerken van haar portfolio, nam deel aan online cursussen om haar vaardigheden aan te scherpen en begon te netwerken in de creatieve sector. Het was moeilijk en soms ontmoedigend, maar elke stap bracht haar dichter bij haar doel. Ze werkte aan kleine projecten voor vrienden en familie, bouwde haar zelfvertrouwen op door middel van vrijwilligerswerk en verbeterde haar vaardigheden. Uiteindelijk slaagde ze erin om een baan te vinden bij een grafisch ontwerpbureau.


Het pad was hobbelig en vol uitdagingen, maar ze had voldoende vertrouwen dat ze haar dromen kon najagen, zelfs als het niet makkelijk was. Ze had geleerd dat het nooit te laat is om terug te keren naar je passie, en dat het zetten van die ene stip een start was voor een mooi nieuw en creatief avontuur.


Durf te dromen en nog belangrijker durf te doen!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page