top of page
Zoeken

Een wens doen?

Als kind mocht ik een keer met mijn moeder mee naar haar werk. Op kantoor zag ik deze glazen bol staan en raakte hierdoor enorm gefascineerd. Een paardenpluis gevangen in een bol, hoe kon een wens er dan ooit uitkomen? Ik weet nog dat ik niet kon stoppen met kijken, deze bol had indruk op mij gemaakt. Elke keer als ik weer op dat kantoor kwam viel mijn oog direct op de bol. Ik kon toen nog niet weten dat deze bol jaren later het symbool zou worden voor mijn eigen bedrijf IK aan zet!


In ons leven nemen we vaak beslissingen over onze loopbaan met een glazen bol in onze hand. We kijken naar de toekomst en proberen te voorspellen welke richting we moeten inslaan om succesvol en gelukkig te zijn. Maar soms verandert het pad dat we kiezen, en voor we het weten zijn we als een uitgebloeide paardenbloem die zijn pluisjes verspreidt in de wind, op zoek naar een nieuwe plek om te landen.


Toen ik mijn loopbaan begon, had ik geen duidelijk beeld van waar ik naartoe wilde. Ik stapte een uitzendbureau binnen en die boden mij een functie aan bij de Rabobank. Zelf had ik hier nooit aan gedacht maar stond hier zeker wel voor open. Naarmate de tijd verstreek, begon mijn carrière vorm te krijgen binnen de Rabobank. Ik kon een paar keer omhoog klimmen op de ladder en kreeg hierdoor zelfvertrouwen. Maar na 13 jaar begon er iets te veranderen. Ik voelde me niet meer vervuld en geïnspireerd door wat ik deed. De passie en opwinding die ik in de begintijd voelde, vervaagden langzaam. Toch hield ik het er 15 jaar vol.


Op een dag liep ik door de tuin en zag ik een uitgebloeide paardenbloem in het weiland. De pluisjes werden weggeblazen door de wind, elk op zoek naar een nieuwe plek om te landen en te groeien. Op dat moment realiseerde ik me dat ik net als die paardenbloem was. Ik had mezelf losgemaakt van het oude vertrouwde en ik was klaar voor iets nieuws.


Ik besefte dat het tijd was om mijn glazen bol opzij te zetten en mezelf open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Ik kon gebruikmaken van een coachtraject, ik begon te verkennen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ik ontdekte dat mijn plezier niet beperkt was tot één specifiek vakgebied, maar eerder voortkwam uit mijn verlangen om mezelf voortdurend uit te dagen, te groeien en iets te kunnen betekenen in het tot bloei of ontwikkeling laten komen van een ander.


Met deze nieuwe mindset begon ik mijn loopbaan opnieuw vorm te geven. Ik maakte een wens: werk vinden dat me inspireerde, waar ik mijn vaardigheden kon benutten en waar ik écht weer van betekenis kon zijn. Langzaam maar zeker begonnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen.


Vandaag de dag kan ik zeggen dat ik mijn wens heb laten uitkomen. Mijn werk is mijn passie geworden, iets wat ik nooit had kunnen voorspellen toen ik als kind die glazen bol vasthield. Ik heb nieuwe kansen gevonden, nieuwe paden bewandeld en mijn richting en passie ontdekt.


Als je jezelf ooit in een vergelijkbare situatie bevindt, waar je glazen bol troebel lijkt en je voelt dat je als een uitgebloeide paardenbloem ronddwaalt, wees dan niet bang om een nieuwe wens te doen. Soms is het loslaten van onze vooraf bepaalde ideeën over succes de sleutel tot het vinden van ware voldoening en betekenis in onze loopbaan. Onthoud dat je loopbaan een reis is, en net zoals een paardenbloem die zijn pluisjes verspreidt, ben je vrij om te groeien en te veranderen. Dus koester de onzekerheid, omarm het onbekende en laat je wensen uitkomen, zelfs als ze anders zijn dan wat je ooit had verwacht.

De kers op de taart was toen IK aan zet! afgelopen januari 5 jaar bestond. Als verrassing heeft mijn moeder de glazen bol mee mogen nemen van haar werk. Hij staat nu te pronken op mijn kantoor. Na al die jaren fascineert én inspireert hij nog meer!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page