top of page
Zoeken

Keuzestress?!

Bijgewerkt op: 20 nov. 2022

Vorige week zat ik echt in dubio. Ga ik op de fiets naar mijn werk; lekker gezond, heb ik meteen mijn beweging gehad en met de toen nog hogere benzineprijzen vond ik dat ik best 20 minuten kon fietsen of werd het toch de auto? Nog een laatste check op de buienradar én met het zicht op mijn auto die geduldig op me stond te wachten, besloot ik toch op de fiets te gaan.


Ik was de straat nog niet uit of ik had mijn tong al op de schoenen, een straffe tegenwind en sneeuwvlokken die me om de oren vlogen. Zal ik toch maar rechtsomkeert gaan, was een gedachte die zeker bij me opgekomen is, maar nee, het had ook wel wat, dus stug doorfietsen.

Eenmaal in het bos aangekomen zag ik de tegenstelling die ik zojuist ook gevoeld had. De besneeuwde bomen, waarbij ik meteen aan mijn warme auto dacht maar ook de frisse groene nieuwe bladeren aan de bomen, begin van de lente met langere dagen, volop in beweging. Ik ben afgestapt en heb ondanks de kou en sneeuw hier een foto van gemaakt. Een foto die mijn gedachten van die ochtend feilloos in beeld bracht.


Je gedachten zijn de bron van alles in je leven. Je gedachten bepalen hoe je je voelt. Hoe je je voelt, bepaalt je gedrag. Je gedrag bepaalt je resultaat. Een positieve gedachte leidt tot een positief gevoel, positief gedrag en dus een positief resultaat.


Een negatieve gedachte leidt tot een negatief gevoel, negatief gevoel, negatief gedrag en een negatief resultaat. Ja, denk je nu misschien, dat is gemakkelijk gezegd en gedaan als alles goed gaat. Maar ik zit nu in een situatie of functie waar ik toch echt niet gelukkig van word. En toch heb je nog steeds een keuze; de keuze om te stoppen met klagen, de keuze om een hoopvolle gedachte te hebben over je situatie/volgende functie. De keuze om te focussen op een gedachte die beter voelt, de beste die je kunt bedenken gegeven de situatie waarin je nu zit. En daarmee bereik je niet alleen het hoogst haalbare, namelijk dat je je direct beter voelt, maar bepaal je ook waar je focus ligt.


Wat wil jij aantrekken; meer van hetzelfde of liever een nieuwe werkelijkheid? De keuze is aan jou.19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ont-moeten

Comments


bottom of page