top of page
Zoeken

Remmen of geremd worden?

Bijgewerkt op: 16 jun. 2022

Stel je eens voor, je zit in de auto en je bent klaar om weg te rijden. Bij het wegrijden merk je dat dit niet lekker gaat. Je geeft teveel gas, maar uiteindelijk gebeurt er helemaal niets. Tot je denkt, oh de handrem, natuurlijk, stom van mij!


Wat nou als je deze situatie ervaart in je loopbaan. Je werkt hard, je leidinggevende is tevreden, je hebt fantastische collega’s en je zet elke dag je schouders eronder om het beste uit jezelf te halen. Maar ondertussen voel je dat je energie weg zakt, dat je doodop thuiskomt, dat je je af en toe verveelt of irriteert, dat je op vrije dagen eigenlijk geen zin hebt om iets leuks te doen. Stiekem kijk je al een tijdje als een berg op tegen je werk. Voel je de handrem vastzitten?

Haal jij alles uit jezelf of rem je jezelf af?

Herken je het dat je al een tijd lang geen voldoening meer uit je werk haalt? Je zet steeds weer je schouders eronder om er wat van te maken, maar je denkt keer op keer weer is dit het nu? Ondertussen blijf je jezelf oppeppen en neem je je verantwoordelijkheid om het beste uit jezelf te halen, maar je voelt dat de rem erop zit. Werken met de handrem erop kost je ontzettend veel energie. En net als met een auto, uiteindelijk sloopt het je.


Hoelang houd jij dit nog vol?

Hoelang keur jij het nog goed van jezelf dat je futloos thuiskomt, dat je geen energie hebt om in het weekend iets leuks te doen, je geen leuke partner, vader/moeder, vriend/vriendin bent en niet al je talenten benut die je hebt? Je omgeving ziet niet (meer) de fantastische leuke en ambitieuze man/vrouw die je bent, zelf voel je dit ook niet meer als je in de spiegel kijkt. En dat is eeuwig zonde! Jezelf telkens meer opzij zetten en energie verloren laten gaan zorgt ervoor dat je telkens meer afdwaalt van de unieke persoon die je bent. Jij ja!


Maar wat dan?

Net als in je auto, kom je ergens tot het inzicht dat de rem erop zit. Waar het in je auto een vrij simpele handeling lijkt, weet je nu niet goed wat je moet doen om jezelf weer aan het rijden te krijgen. Een eerste stap om je remmen weer wat meer los te laten is dingen doen die energie geven. De boel moet gesmeerd worden! Dit klinkt misschien simpel en makkelijk maar dit is waar plezier uit voortkomt. Vaak is het eerst nodig om weer leuke en plezierige dingen in je privétijd te doen, voor je voldoende energie hebt om ook weer op het werk het beste uit jezelf te halen.


Ben jij het waard om jezelf op 1 te zetten?

We raken geremd als je langere tijd werk doet waar je geen energie meer uit haalt. Je staat jezelf in feite toe dat je jezelf niet hoeft uit te dagen, voldoening geeft, jezelf ontwikkelt of je volledige capaciteiten benut. Je kunt het vaak weken tot maanden volhouden, want het is stierlijk eenvoudig om onder je capaciteiten te werken. Door jezelf dit toe te staan, zeg je in feite tegen jezelf dat je het niet waard bent om je volledige potentieel te benutten. Je zet in op zekerheid. Je zet jezelf vast en met elke dag dat je hiermee akkoord gaat zal de energie en hiermee ook je plezier afnemen.


Zet je sterke kanten in om werkgeluk te ervaren.

Het is zo ontzettend belangrijk om trouw aan jezelf te blijven en jezelf toe te staan om werk te doen waarbij je het beste uit jezelf haalt. Als je werkgeluk wilt ervaren, zal je de sterkste kanten van jezelf moeten inzetten. Ik weet zeker dat je ergens iets knagends voelt en een brandend verlangen hebt om meer uit jezelf te halen. Volg dit verlangen, het zal je op een spoor zetten om jezelf weer te ontplooien en je ambities waar te maken.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ont-moeten

コメント


bottom of page