top of page
Zoeken

Solliciteren: traditioneel vs. netwerken - Welke route kies jij?

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan ben je vast bekend met de klassieke aanpak: urenlang scrollen door vacaturewebsites, het perfectioneren van je cv en het schrijven van een overtuigende sollicitatie- of motivatiebrief om op te vallen tussen al jouw concurrenten. Laten we eerlijk zijn, de traditionele aanpak kan soms aanvoelen als een eindeloze herhaling van dezelfde handelingen, waarbij de beloning van een positief antwoord ver weg lijkt en de afwijzingen zich opstapelen als ongewenste mail.

 

Maar wat als ik je vertel dat er een veel leukere en effectievere manier is om je droombaan te vinden? Namelijk: oriënterend netwerken! Het is als het verkennen van een wereld vol mogelijkheden, waarbij elke ontmoeting nieuwe kansen en inzichten biedt voor jouw loopbaan!

 

Oriënterend netwerken: hier draait alles om de kracht van connecties en ontdekkingen. Je gaat op ontdekkingsreis door de arbeidsmarkt, ontmoet boeiende, nieuwe mensen in jouw vakgebied en laat je verrassen door nieuwe mogelijkheden. Het beste deel? Deze aanpak kan leiden tot onverwachte wendingen en jouw droombaan!

 

Hieronder een aantal tips voor succesvol oriënterend netwerken:


Solliciteren vs netwerken
  • Wees proactief: neem het initiatief om nieuwe connecties te maken binnen jouw vakgebied.

  • Wees nieuwsgierig: stel vragen en luister actief naar wat anderen te vertellen hebben.

  • Wees authentiek: wees jezelf en deel jouw passie en expertise met anderen.

  • Wees geduldig: het opbouwen van waardevolle relaties kost tijd.

  • Wees dankbaar: toon waardering voor de tijd en moeite die anderen in jou investeren door met hen te netwerken.

 

In mijn praktijk zie ik dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt. Maar liefst 8 op de 10 mensen vinden op deze manier een nieuwe baan!

 

Welke route kies jij? Ga je voor de vertrouwde, maar soms frustrerende weg van traditioneel solliciteren, of omarm je de avontuurlijke reis van oriënterend netwerken?

 


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ont-moeten

Comments


bottom of page