top of page
Zoeken

Wat voor wandeltype ben jij?

Ik wandel best veel, zowel privé met onze hond als tijdens mijn werk. Ik wandel alleen, met een collega of met iemand die ik begeleid. Soms wandel ik ook met een groep. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit, het resultaat telt: ik word er altijd vrolijk van en het geeft me een goed en energiek gevoel.


Je hebt mensen die het heerlijk vinden om een bepaalde route te wandelen, dit geeft een bepaald soort rust en zekerheid. Je weet waar je aan toe bent, kunt rekening houden met de tijd. Je wordt geleid langs mooie plekjes, kan paaltjes volgen en ondertussen genieten van al het moois wat op je pad komt.


Ik ken ook mensen (tja collega's voelen jullie je al aangesproken😉) die het heerlijk vinden om van A naar B te wandelen en dan precies dezelfde weg weer terug. De nadruk tijdens deze wandeling ligt meer op het bijkletsen met de collega, de wandeling is meer bijzaak. En tja een half uur is natuurlijk niet heel lang voor een uitgebreide wandeling.Je hebt ook mensen, die het heerlijk vinden om ergens een rondje te lopen. Niet specifiek een route, maar de nadruk ligt meer op het gevoel van vrijheid. Gewoon een eind weg wandelen, heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving. Even weg uit de dagelijkse routine. Zonder specifiek doel of bestemming, een soort ongestructureerde activiteit zonder tijdsdruk.Een wandeling kan ook doelgericht zijn, waarbij je wandelt met een specifiek doel voor ogen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een bepaalde afstand af te leggen, om te trainen voor een specifieke wandeltocht, om de omgeving te verkennen, om foto's te maken of om nieuwe ideeën op te doen. In dit geval heb je een specifiek doel en is dit meer een gestructureerde activiteit.


Het maakt niet uit welk wandeltype je bent, want elke wandeling die je maakt, draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Wandelen kan helpen om stress te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en het gevoel van welzijn te bevorderen. Zeg nou zelf, ben jij ooit chagrijnig geworden van een wandeling?


Benieuwd welk wandeltype ik ben? Kom maar op...

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ont-moeten

댓글


bottom of page